Stageformulier

Kom stage lopen bij het Vechtstede College

Wil jij goed lesgeven combineren met vernieuwingen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT? Dan is een stage bij het Vechtstede College iets voor jou!

Wij hebben niet alleen plaats voor stagiairs en lio’s van de reguliere lerarenopleiding, maar ook voor deeltijdstudenten en studenten van de Hogescholen voor de Kunsten en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding.

Wat maakt een stage bij het Vechtstede College bijzonder?
Het Vechtstede College is een middelgrote school voor mavo, havo, vwo en tweetalig vwo in Weesp. In ons onderwijs stellen we aan leerlingen hoge eisen, maar bieden we ook veel ruimte. Dat leidt tot goede resultaten, enthousiaste leerlingen en veel belangstelling van toekomstige leerlingen en hun ouders. Onze havo draagt al enkele jaren het predicaat Excellent.

Als stagiair op het Vechtstede College benader je leerlingen positief. Wij waarderen betrokkenheid: je staat open voor nieuwe ideeën en draagt die zelf ook aan. Voor de tijd dat je er bent, maak je echt onderdeel uit van het team.

Wat heeft het Vechtstede College te bieden?

Wij zijn een geaccrediteerde opleidingsschool (NVAO). We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Hogeschool Utrecht (HU), de Universiteit van Amsterdam (ILO), de Universiteit Utrecht en de Hogescholen voor de Kunsten in Utrecht en Amsterdam. Onze opleidingsplekken voldoen dus aan de eisen van deze instituten. Ook is de kwaliteit van de begeleiding gegarandeerd.

Wij bieden jou:

  • Stageplekken in alle leerjaren en niveaus.
  • Een grote variatie in uitdagende leerwerktaken.
  • Ruimte voor verschillende manieren van lesgeven. Onze ervaring leert dat verschillende leerlingen gebaat zijn bij verschillende benaderingen.
  • De mogelijkheid om je onderwijs digitaal vorm te geven. Alle leerlingen beschikken over een Chromebook.
  • Volop ruimte om in overleg je onderzoeksopdrachten uit te voeren.
  • Een plaats in ons team. We zien jou als een toekomstige collega en gaan ook zo met je om.
  • Uitstekende begeleiding. Drie personen zijn intensief bij jouw stage betrokken: je werkplekbegeleider (een hiertoe opgeleide en gefaciliteerde vakdocent), de schoolopleider en de instituutsopleider. Zij hebben regelmatig contact met elkaar.
  • Het GSF-schoolgroepprogramma. Een speciaal programma voor stagiairs met een afwisselend aanbod van thema’s en intervisiebijeenkomsten op de woensdagmiddag.

Solliciteren?
Heb je interesse in een stage bij het Vechtstede College? Vul dan het sollicitatieformulier in voor het schooljaar waarin jij stage wilt lopen. Onze schoolopleiders Myrthe Corbijn,  Eline van der Linde en Sanne Kolk laten snel iets van zich horen.

Meer weten?

Lees het laatste nieuws

Lees het laatste nieuws

Lees het laatste nieuws