Bij het Vechtstede College in Weesp gaan we vanaf het schooljaar 2024-2025 van start met stromenonderwijs. Dit betekent dat leerlingen uit groep 8 die binnenkort naar de vwo-brugklas (regulier en tweetalig) gaan, kunnen kiezen uit twee stromen:

  • Innovatie
  • Kunst en Media

Vanaf schooljaar 2025-2026 worden deze stromen ook aangeboden in andere brugklassen (mavo/havo en havo/vwo).

Stromenonderwijs: wat is dat?

Door het stromenonderwijs kun je jouw interesses verkennen en je talenten verder ontwikkelen. Ben jij enthousiast over robotica, het bouwen van innovatieve constructies, of sta je liever op het podium?

Hoe werkt het?

  1. Kies jouw stroom: In de vwo-brugklas (zowel regulier als tweetalig) maak je een keuze tussen Innovatie en Kunst en Media.
  2. Projectmatig onderwijs: In het eerste leerjaar werk je twee lesuren per week in kleine projectgroepen aan challenges binnen jouw gekozen stroom.
  3. Verdieping in leerjaar 2: Ook in het tweede jaar ga je hiermee door. Samenwerken, onderzoeken, je mening vormen, omgaan met verschillen, reflecteren en presenteren staan centraal.

Innovatie

In de stroom Innovatie ga je aan de slag met challenges op het gebied van innovatie en wetenschap. Denk aan programmeren, het besturen van een robot, het ontwerpen van een achtbaan, het ontwikkelen van een innovatieve app, of zelfs onderzoek doen naar hoe je een Olympisch kampioen skeleton kunt worden.

Kunst en media

In de stroom Kunst en Media werk je aan creatieve challenges .

Leer foto’s maken met behulp van AI, ontwikkel interviewtechnieken, ontdek acteren voor de camera of in een theaterproductie, herken fake news, maak mozaïek, ontwerp je eigen ‘Wie is de Mol’ spel, of stel een (school)krant samen.

Bij het Vechtstede College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen en je interesse te volgen.

Welke stroom past bij jou? Kom het ontdekken!